Voor locatie Amsterdam is de wachttijd voor langdurende behandelingen in de Specialistische GGZ vanwege bijzonder veel aanmeldingen momenteel lang.

De wachttijd voor cognitieve gedragstherapie is 9 maanden. Voor schematherapie is de wachttijd langer, namelijk 12 maanden of langer. 

Als er alleen een hulpvraag is voor systeemtherapie (relatietherapie) of voor een medicamenteuze behandeling, dan is de wachttijd voor deze behandelingen 3 maanden. 

Voor kortdurende behandelingen in de Basis GGZ (maximaal 10 zittingen) is de wachttijd momenteel 6 maanden. 

De hierboven genoemde wachttijden zijn inschattingen, dus de uiteindelijke wachttijden kunnen eventueel wat korter of langer zijn. Wij doen ons uiterste best om de wachtlijst voor de aanmeldingen op onze locatie in Amsterdam te verkorten.

 

Als de bovengenoemde wachttijden te lang zijn, dan raden wij u het volgende aan:

1.  Neem contact op met uw huisarts en vraag uw huisarts mee te denken over alternatieven.

2.  U kunt contact opnemen met de afdeling zorgbemiddeling van uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan dan voor u kijken of er een kortere wachttijd is bij een andere instelling. Zij kunnen ook extra budget toekennen aan G-kracht waardoor er ruimte voor G-kracht ontstaat om nog meer goede hulpverleners te laten komen werken bij G-kracht.

Wij willen u tevens hierbij informeren dat wij in 2019 geen contract zijn aangegaan met de CZ-zorgverzekeraarsgroep (CZ, Ohra en Nationale Nederlanden) en Caresq (Promovendum, National Academic, Besured). Dit betekent dat indien u verzekerd bent bij een van deze zorgverzekeraars in 2019 en u zorg wilt ontvangen waar u alleen uw wettelijke eigen risico over moet betalen u van zorgverzekeraar moet veranderen, behandeling elders moet zoeken of de behandeling zelf moet betalen. Als u een restitutieverzekering heeft bij een van deze verzekeringen, dan kunt u de betaalde rekeningen achteraf wel vaak (deels) gedeclareerd krijgen bij deze zorgverzekeraars. Voor vragen hierover kunt u contact op nemen met uw verzekering. Wij adviseren u aan om voor verdere informatie over met welke zorgverzekeraars wij wel/ niet een contract hebben op onze website te kijken (/pages/nl/verzekeraars).