Blended leertherapie

Blended schemagroepsleertherapie

Schematherapie 25 uur

Informatie  
In deze blended groepsleertherapie wordt gewerkt vanuit een schematherapeutisch kader. In de groep wordt gebruik gemaakt van cognitief gedragstherapeutisch, experiëntiële (imaginatie met/zonder rescripting en rollenspel) en interpersoonlijke schematherapietechnieken. Ook zal de relatie met de groepsleden en de leertherapeuten een belangrijk onderwerp zijn. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze problemen inbrengen die te maken hebben met hun privéleven en/of werk en die gerelateerd zijn aan hun schema’s en modi. Ook is het mogelijk (vroege) ervaringen in te brengen die een rol hebben gespeeld in het ontstaan van schema’s en modi. De groep komt 4 dagen live bij elkaar voor schemagroepsleertherapie. Daarnaast zijn er 5 momenten in de tijd waarop de groep via de schematherapie groepsmodule van SecureNest (https://www.securenest.org) contact heeft met elkaar. Op het groepsplatform delen de groepsleden online met elkaar welke stappen zij hebben gezet en wat zij daaraan hebben beleefd in relatie tot het werken aan hun schema's en modi. 

Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt, FGZPt en NVGP (NVGP-accreditatie geldt alleen voor de groepsleertherapie in Delft). 

Voor wie:  
De groepsleertherapie is bestemd voor psychologen en artsen die in het kader van hun postdoctorale opleiding tot psychotherapeut, klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut of psychiater leertherapie moeten volgen.

Leertherapeuten/ supervisoren in Delft/ Amsterdam

Dina Snippe is psychotherapeut. Zij is leertherapeut, cursusgever en supervisor van de Nederlandse vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP); leersupervisor van de Nederlandse vereniging voor Psychotherapie (NVP) en opleider-supervisor Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT).

Michiel van Vreeswijk is klinisch psycholoog, supervisor schematherapie (register schematherapie en ISST) en supervisor/ leertherapeut VGCt.

Yvonne Merkies is klinisch psycholoog, EMDR supervisor i.o., supervisor/ leertherapeut VGCt.

Kennismaking  
Voor het kennismakingsgesprek word je gevraagd om het volgende toe te sturen;

1. Een paar ingevulde vragenlijsten (deze worden na aanmelding naar je toegestuurd)  
2. Een levensbeschrijving (max. 4 A-4tjes) waarin je schrijft over jouw gezin van herkomst, belangrijke gebeurtenissen in jouw leven, en eventueel problemen die je tegenkomt in jouw werk en/of priveleven. Eventueel kan je in deze levensbeschrijving ook al expliciet een link leggen met de voor jouw belangrijke schema's en modi voor zover je daar al bekend mee bent.  
3. Drie doelstellingen voor groepsleertherapie.

Data: (wijzigingen voor behouden):  
Deze leertherapiegroep bestaat uit 4 hele dagen en 5 x 1,5 uur online via SecureNest
De hele leertherapiedagen vinden plaats op vrijdagen van 9.00 tot 17.00 uur. 

Reacties van de co-therapeuten op de SecureNest activiteiten van de groepsleden vinden plaats op de donderdagen.

Voorjaarsgroep 2019 (Delft)
Kennismakingsgesprek op; 7 mei      
Leertherapiedata van 9.00u-17.00u: 24 mei, 12 juli, 6 september, 4 oktober    
Reacties van co-therapeuten op de SecureNest activiteiten: 30 mei, 20 juni, 29 augustus, 12 en 26 september

Het gaat om gesloten groepen, max. 8 deelnemers.

Najaarsgroep 2019 (Amsterdam)
Kennismakingsgesprek op; 13 september   
Leertherapiedata van 9.00u-17.00u:   20 september, 11 oktober, 1 november en 13 december
Reacties van co-therapeuten op de SecureNest activiteiten: 27 september, 18, 25 oktober, 15, 29 november

Het gaat om gesloten groepen, max. 8 deelnemers.

Voorjaarsgroep 2020 (Delft) 
Kennismakingsgesprek op; nog te bepalen     
Leertherapiedata van 9.00u-17.00u: 27 maart, 22 mei, 12 juni, 18 september   
Reacties van co-therapeuten op de SecureNest activiteiten: 21 februari, 16 april, 14 mei, 4 juni, 17 juli

Locatie en route Delft 
G-kracht psychomedisch centrum, locatie Delft. Noordeinde 27A, 2611KG Delft. Voor een uitgebreidere routebeschrijving zie de link.

 

Kosten  
De kosten voor de groepsleertherapie (25 uur) bedraagt €1500,- dit is inclusief een kennismakingsgesprek van 45 minuten. Bij het kennismakingsgesprek krijg je een factuur mee. Indien je afziet van de groepsleertherapie wordt 107,50 euro voor het kennismakingsgesprek berekend (zie ook de algemene voorwaarden van G-kracht, team Groeikracht t.a.v. opleidingsgerelateerde activiteiten). Zodra het geld is overgemaakt, is er een plek voor je gereserveerd).

Voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd.

De factuur voor de leertherapie dien je vooraf in 1 keer te betalen. Indien je in termijnen wilt betalen gelden de volgende extra administratiekosten: 
2 termijnen: 35 euro 
3 termijnen: 60 euro 
4 termijnen: 100 euro 

Per 1 januari 2018 is nieuw dat wanneer je 1 groepstherapiedag mist door prive-omstandigheden je deze kunt inhalen in 5 individuele sessies. Kosten van deze 5 individuele inhaalsessies zijn €315,-. Deze kosten komen bovenop de kosten voor de groepstherapie. Wanneer je een groepstherapiesessie van 1,5uur mist kun je deze inhalen in 1 individuele sessie. Kosten van deze sessie is €115,-.

Zie ook de annuleringsvoorwaarden.

Aanmelding  
Aanmelden via het contactformulier. Je wordt gevraagd om het contactformulier in te vullen en aan te geven dat je je wil aanmelden voor schemagroepsleertherapie. Wij nemen dan contact met je op. Ook is het mogelijk om een belafspraak te maken voor verdere overleg.