Groepsleertherapie (schematherapie) in Delft

Schematherapie 25 uur

Informatie 
In deze groepsleertherapie wordt gewerkt vanuit een schematherapeutisch kader. In de groep wordt gebruik gemaakt van cognitief gedragstherapeutisch, experiëntiële (imaginatie met/zonder rescripting en rollenspel) en interpersoonlijke schematherapietechnieken. Ook zal de relatie met de groepsleden en de leertherapeuten een belangrijk onderwerp zijn. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze problemen inbrengen die te maken hebben met hun privéleven en/of werk en die gerelateerd zijn aan hun schema’s en modi. Ook is het mogelijk (vroege) ervaringen in te brengen die een rol hebben gespeeld in het ontstaan van schema’s en modi.

Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt. Met de variant die in het najaar van 2018 wordt gegeven wordt OOK voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de NVGP.

Voor wie: 
De groepsleertherapie is bestemd voor psychologen en artsen die in het kader van hun postdoctorale opleiding tot psychotherapeut, klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut of psychiater leertherapie moeten volgen.

Leertherapeuten/ supervisoren

Dina Snippe is psychotherapeut. Zij is leertherapeut, cursusgever en supervisor van de Nederlandse vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP); leersupervisor van de Nederlandse vereniging voor Psychotherapie (NVP) en opleider-supervisor Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT).

Michiel van Vreeswijk is klinisch psycholoog, supervisor schematherapie (register schematherapie en ISST) en supervisor/ leertherapeut VGCt.

Beiden hebben ervaring met psychodynamische therapieen en schematherapie in groepen en individueel. Zij geven les in groepstherapie en schematherapie en zijn (mede) auteur van verschillende artikelen en boeken op dit gebied.

 

Kennismaking 
Voor het kennismakingsgesprek word je gevraagd om het volgende toe te sturen;

1. Een paar ingevulde vragenlijsten (deze worden na aanmelding naar je toegestuurd) 
2. Een levensbeschrijving (max. 4 A-4tjes) waarin je schrijft over jouw gezin van herkomst, belangrijke gebeurtenissen in jouw leven, en eventueel problemen die je tegenkomt in jouw werk en/of priveleven. Eventueel kan je in deze levensbeschrijving ook al expliciet een link leggen met de voor jouw belangrijke schema's en modi voor zover je daar al bekend mee bent. 
3. Drie doelstellingen voor groepsleertherapie.

 

Data: (wijzigingen voor behouden): 
Vindt plaats op vrijdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

In 2017 start een vijfdaagse groep. Tijdig opgeven is aan te raden gelet op de grote belangstelling voor de schemagroepsleertherapie. 

Najaarsgroep 2017  

Kennismakingsgesprek op; 1 september  
Leertherapiedata: 8, 22 september, 10, 17 november en 8 december.

Het gaat om gesloten groepen, max. 8 deelnemers. (de groep zit vol: u kunt zich niet meer voor deze groep aanmelden)

Najaarsgroep 2018  

Kennismakingsgesprek op; 6 juli   
Leertherapiedata van 14.00u-15.30u: 20 september, 18 oktober, 15 november, 13 december  
Leertherapiedata van 9.00u-17.00u: 7 september, 5 oktober, 2 & 30 november,

Het gaat om gesloten groepen, max. 8 deelnemers.

Locatie en route 

G-kracht psychomedisch centrum, locatie Delft. Noordeinde 27A, 2611KG Delft. Voor een uitgebreidere routebeschrijving zie de link.

Kosten 
De kosten voor een 5-daagse groepsleertherapie (25 uur) bedraagt €1300,- dit is inclusief een kennismakingsgesprek van 45 minuten. Bij het kennismakingsgesprek krijg je een factuur mee. Indien je afziet van de groepsleertherapie wordt 97,50 euro voor het kennismakingsgesprek berekend (zie ook de algemene voorwaarden van Stichting Groeikracht t.a.v. opleidingsgerelateerde activiteiten). Zodra het geld is overgemaakt, is er een plek voor je gereserveerd).

Voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd.

Per 1 januari 2018 worden bovengenoemde prijzen met 100 euro verhoogd. De kosten voor de 5-daagse groepsleertherapie bedraagt vanaf dan €1400,- en voor deelname aan tien dagen leertherapie €2600,-. Nieuw is ook dat wanneer je 1 dag mist door prive-omstandigheden je deze kunt inhalen in 5 individuele sessies. Kosten van deze 5 individuele inhaalsessies zijn €315,-. Deze kosten komen bovenop de kosten voor de groepstherapie. 

Zie ook de annuleringsvoorwaarden.

Aanmelding 
Aanmelden via het contactformulier. Je wordt gevraagd om het contactformulier in te vullen en aan te geven dat je je wil aanmelden voor schemagroepsleertherapie. Wij nemen dan contact met je op. Ook is het mogelijk om een belafspraak te maken voor verdere overleg.