Wekelijkse psychodynamische schemagroepsleertherapie

Psychodynamische schemaleertherapie 25-50 uur

Informatie   
In deze wekelijkse groepsleertherapie wordt gewerkt vanuit een psychodynamisch en schematherapeutisch kader. In de groep wordt gebruik gemaakt van cognitief gedragstherapeutisch, experiëntiële (imaginatie met/zonder rescripting en rollenspel) en interpersoonlijke schematherapietechnieken. Ook zal de relatie met de groepsleden en de leertherapeuten een belangrijk onderwerp zijn. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze problemen inbrengen die te maken hebben met hun privéleven en/of werk en die gerelateerd zijn aan hun schema’s en modi. Ook is het mogelijk (vroege) ervaringen in te brengen die een rol hebben gespeeld in het ontstaan van schema’s en modi. 

Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt, NVGP en FGZPt. 

Voor wie:   
De groepsleertherapie is bestemd voor psychologen en artsen die in het kader van hun postdoctorale opleiding tot psychotherapeut, klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut, groepstherapeut of psychiater leertherapie moeten volgen. Naast GGZ-zorgprofessionals kunnen ook niet-GGZ-professionals deelnemen aan deze groepstherapie wanneer de indicatie passend is.

Leertherapeuten/ supervisoren in Delft/ Amsterdam

Dina Snippe is psychotherapeut. Zij is leertherapeut, cursusgever en supervisor van de Nederlandse vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP); leersupervisor van de Nederlandse vereniging voor Psychotherapie (NVP) en opleider-supervisor Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT).

Michiel van Vreeswijk is klinisch psycholoog, supervisor schematherapie (register schematherapie en ISST) en supervisor/ leertherapeut VGCt.

Kennismaking  
Voor het kennismakingsgesprek word je gevraagd om het volgende toe te sturen;

1. Een paar ingevulde vragenlijsten (deze worden na aanmelding naar je toegestuurd)   
2. Een levensbeschrijving (max. 4 A-4tjes) waarin je schrijft over jouw gezin van herkomst, belangrijke gebeurtenissen in jouw leven, en eventueel problemen die je tegenkomt in jouw werk en/of priveleven. Eventueel kan je in deze levensbeschrijving ook al expliciet een link leggen met de voor jouw belangrijke schema's en modi voor zover je daar al bekend mee bent.   
3. Drie doelstellingen voor groepsleertherapie.


Data: (wijzigingen voor behouden):   
De leertherapiegroep vindt op donderdagen plaats van 17.00u-18.30u  

In 2019 (meer data volgen tzt)
17, 24, 31 januari
14, 21, 28 februari
7, 14, 21, 28 maart
4, 11, 18, 25 april
2, 9, 16, 23 mei
13, 20, 27 juni
4, 11, 18, 25 juli 
5, 12, 19, 26 september
3, 10, 17, 31 oktober 
7, 14, 21, 28 november
12, 19 december 

In de groep zitten maximaal 8 personen.

Locatie en route Delft  
G-kracht psychomedisch centrum, locatie Delft. Noordeinde 27A, 2611KG Delft. Voor een uitgebreidere routebeschrijving zie de link.

Kosten   
De kosten voor de groepsleertherapie (25 uur) bedraagt €1500,- dit is inclusief een kennismakingsgesprek van 45 minuten. Bij het kennismakingsgesprek krijg je een factuur mee. Indien je afziet van de groepsleertherapie wordt 107,50 euro voor het kennismakingsgesprek berekend (zie ook de algemene voorwaarden van G-kracht, team Groeikracht t.a.v. opleidingsgerelateerde activiteiten). Zodra het geld is overgemaakt, is er een plek voor je gereserveerd).

Je mag gedurende een serie van 25 groepssessies 2 bijeenkomsten kostenloos missen en inhalen. Mis je meer bijeenkomst dan wordt hiervoor een rekening gestuurd. Per extra gemiste sessie, die wordt ingehaald, wordt er 37,50 euro in rekening gebracht.

De factuur voor de leertherapiereeks dien je vooraf in 1 keer te betalen. Indien je in termijnen wilt betalen gelden de volgende extra administratiekosten: 
2 termijnen: 35 euro 
3 termijnen: 60 euro 
4 termijnen: 100 euro 

Zie ook de annuleringsvoorwaarden.

Aanmelding   
Aanmelden via het contactformulier. Je wordt gevraagd om het contactformulier in te vullen en aan te geven dat je je wil aanmelden voor schemagroepsleertherapie. Wij nemen dan contact met je op. Ook is het mogelijk om een belafspraak te maken voor verdere overleg.