Blended schemagroepsleertherapie

Schematherapie 25 uur

Informatie   
In deze blended groepsleertherapie wordt gewerkt vanuit een schematherapeutisch kader. In de groep wordt gebruik gemaakt van cognitief gedragstherapeutisch, experiëntiële (imaginatie met/zonder rescripting en rollenspel) en interpersoonlijke schematherapietechnieken. Ook zal de relatie met de groepsleden en de leertherapeuten een belangrijk onderwerp zijn. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze problemen inbrengen die te maken hebben met hun privéleven en/of werk en die gerelateerd zijn aan hun schema’s en modi. Ook is het mogelijk (vroege) ervaringen in te brengen die een rol hebben gespeeld in het ontstaan van schema’s en modi. De groep komt 4 dagen live bij elkaar voor schemagroepsleertherapie. Daarnaast zijn er 5 momenten in de tijd waarop de groep via de schematherapie groepsmodule van SecureNest (https://www.securenest.org) contact heeft met elkaar. Op het groepsplatform delen de groepsleden online met elkaar welke stappen zij hebben gezet en wat zij daaraan hebben beleefd in relatie tot het werken aan hun schema’s en modi.

Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt, FGZPt en NVGP (NVGP-accreditatie geldt alleen voor de groepsleertherapie in Delft). 

Voor wie:   

De groepsleertherapie is bestemd voor psychologen en artsen die in het kader van hun opleiding leertherapie willen volgen.  Voor diegene die in opleiding zijn tot psychotherapeut, klinische psycholoog of psychiater raden wij aan om altijd even bij de hoofdopleider om toestemming te vragen voor deelname aan de leertherapiegroep.

Leertherapeuten/ supervisoren in Delft/ Amsterdam

Dina Snippe is psychotherapeut. Zij is leertherapeut, cursusgever en supervisor van de Nederlandse vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP); leersupervisor van de Nederlandse vereniging voor Psychotherapie (NVP) en opleider-supervisor Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT).

Michiel van Vreeswijk is klinisch psycholoog, supervisor schematherapie (register schematherapie en ISST) en supervisor/ leertherapeut VGCt.

Yvonne Merkies is klinisch psycholoog, EMDR supervisor i.o., supervisor/ leertherapeut VGCt.

Kennismaking  
Voor het kennismakingsgesprek word je gevraagd om het volgende toe te sturen;

1. Een paar ingevulde vragenlijsten (deze worden na aanmelding naar je toegestuurd)   
2. Een levensbeschrijving (max. 4 A-4tjes) waarin je schrijft over jouw gezin van herkomst, belangrijke gebeurtenissen in jouw leven, en eventueel problemen die je tegenkomt in jouw werk en/of priveleven. Eventueel kan je in deze levensbeschrijving ook al expliciet een link leggen met de voor jouw belangrijke schema’s en modi voor zover je daar al bekend mee bent.   
3. Drie doelstellingen voor groepsleertherapie.

Data: (wijzigingen voor behouden):  
Deze leertherapiegroep bestaat uit 4 hele dagen en 5 x 1,5 uur online via SecureNest
De hele leertherapiedagen vinden plaats op vrijdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Reacties van de co-therapeuten op de SecureNest activiteiten van de groepsleden vinden plaats op de donderdagen.

Voorjaarsgroep 2020 (Delft): deze groep zit inmiddels vol.

Kennismakingsgesprek op; 26 februari     
Leertherapiedata van 9.00u-17.00u: 22 mei, 12 juni, 18 september, 25 november    
Reacties van co-therapeuten op de SecureNest activiteiten: 4 juni, 25 juni, 17 juli, 10 september, 29 oktober

Najaarsgroep 2020 (Delft) deze groep zit inmiddels vol.
Kennismakingsgesprek op: 11 september
Leertherapiedata van 9.00u-17.00: 25 september, 13 november, 11 december, 12 februari
Reacties van co-therapeuten op de SecureNest activiteiten: 1 & 14 oktober,  27 november, 4 december, 15 januari

Locatie en route Delft  
G-kracht psychomedisch centrum, locatie Delft. Noordeinde 27A, 2611KG Delft. Voor een uitgebreidere routebeschrijving zie de link.

Kosten   
De kosten voor de groepsleertherapie (25 uur) bedraagt €1500,- dit is inclusief een kennismakingsgesprek van 45 minuten. Bij het kennismakingsgesprek krijg je een factuur mee. Indien je afziet van de groepsleertherapie wordt 107,50 euro voor het kennismakingsgesprek berekend (zie ook de algemene voorwaarden van G-kracht, team Groeikracht t.a.v. opleidingsgerelateerde activiteiten). Zodra het geld is overgemaakt, is er een plek voor je gereserveerd).

Voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd.

Extra kosten
Zeer waarschijnlijk zal de leertherapiegroep online plaatsvinden. Wanneer we kiezen voor om toch op een locatie de groep te gaan geven geldt het volgende:
In verband met COVID-maatregelen en het kunnen garanderen van voldoende afstand tot elkaar kan het zo zijn dat we er voor kiezen om de leertherapie op een andere locatie te houden. Deze locatie zullen we dan moeten huren en daarvoor worden extra kosten in rekening gebracht. Wij zullen dit voor start van leertherapie bekendmaken.  

De factuur voor de leertherapie dien je vooraf in 1 keer te betalen. Indien je in termijnen wilt betalen gelden de volgende extra administratiekosten:  
2 termijnen: 35 euro  
3 termijnen: 60 euro  
4 termijnen: 100 euro

Wanneer je voorafgaand aan deelname aan de schemagroepsleertherapie al weet dat je 1 of meerdere dagen niet aanwezig zult zijn adviseren we je om niet deel te nemen en in te stromen in een latere groep. 

Wanneer gedurende het schemagroepsleertherapie je onverwachts 1 dag mist door prive-omstandigheden je deze kunt inhalen in 5 individuele sessies. Kosten van deze 5 individuele inhaalsessies zijn €315,-. Deze kosten komen bovenop de kosten voor de groepstherapie. Wanneer je een groepstherapiesessie van 1,5uur mist kun je deze inhalen in 1 individuele sessie. Kosten van deze sessie is €115,-.

Aanmelding  
Aanmelden via het contactformulier. Je wordt gevraagd om het contactformulier in te vullen en aan te geven dat je je wil aanmelden voor schemagroepsleertherapie. Wij nemen dan contact met je op. Ook is het mogelijk om een belafspraak te maken voor verdere overleg.