G-kracht psychomedisch centrum BV streeft ernaar om met zo veel mogelijk verzekeraars een contract af te sluiten voor specialistische GGZ-behandelingen. Het gaat hierbij om behandelingen die gedaan worden door een psycholoog of psychiater.
Bij het afsluiten van contracten zullen wij kijken naar ervaringen van onze patiënten en naar de ervaringen die wij met zorgverzekeraar hebben. Ook zullen hierbij de voorwaarden die zorgverzekeraars stellen kritisch worden nagelopen. Het kan zijn dat wij vinden dat een zorgverzeker(-scombinatie) niet voldoet aan onze eisen voor een goede en eerlijke samenwerking. Wij sluiten dan geen contract af met de betreffende zorgverzekeraars totdat zij voldoen aan onze kwaliteitseisen.
Zie hier voor de mogelijkheden voor behandeling.
Zie hier voor een overzicht van mogelijkheden tot diagnostiek
Specialistische en Basis GGZ contracten
U vindt hieronder een overzicht van de zorgverzekeraars waar wij voor 2023 een contract mee hebben afgesloten. Mocht blijken dat er nog geen contract met uw zorgverzekeraar is afgesloten, laat dit dan weten door een e-mail te sturen naar info@g-kracht.com. Indien G-kracht psychomedisch centrum BV zich kan vinden in de contractvoorwaarden van de zorgverzekeraar kan met hen alsnog een contract worden afgesloten.
Contracten in 2023 met:
- DSW (Verzekeraars: Stad Holland, DSW zorgverzekeraar met label: InTwente zorgverzekeraar)
- ENO (Verzekeraar: Salland)
- EUCARE (Volmacht: Aevitae; label: care4life)
- ONVZ (Verzekeraar: ONVZ met labels: VvAA, Jaaah)
- Zorg en Zekerheid (Verzekeraar: Zorg en Zekerheid met label: AZVZ)
- Achmea (Verzekeraars; FBTO, Interpolis, De Friesland, Zilveren Kruis (met labels: Zilveren Kruis ZieZo, ProLife)
- a.s.r. (Verzekeraar: a.s.r. met label: Ditzo)
- VGZ (Verzekeraars: IZA, UMC, VGZ (met labels: VGZbewuz en IZA door VGZ), Univé met label: ZEKUR
Bij ASR en VGZ hebben wij een omzetplafond gekregen. Dat betekent dat er bij een groot aantal aanmeldingen in 2023 een aanmeldstop kan komen voor mensen die verzekerd zijn bij deze verzekeraars. Wij hebben op dit moment (vanaf 20 maart 2023) een aanmeldstop voor mensen verzekert bij VGZ; zie 'wachttijden' voor meer informatie. De aanmeldstop voor Achmea geldt vanaf 25 september 2023 niet meer.
Geen contract voor 2023 met:
- CZ (Verzekeraars: OHRA, Nationale Nederlanden, CZ (met labels: Just CZ, CZ Direct).
Verzekerden van deze verzekeraar krijgen een factuur die zij zelf moeten betalen aan G-kracht psychomedisch centrum. Verzekerden betalen 100% van het NZa-tarief ook wanneer de verzekeraar achteraf slechts een deel vergoed aan u. De NZa-tarieven voor diagnostiek en behandeling in de GGZ zijn op het Internet terug te vinden.
Het kan zijn dat u behandeling zoekt voor klachten/ problemen die niet vergoed worden uit de basisverzekering bij uw zorgverzekeraar. Dit heet dan onverzekerde zorg. Wanneer u klachten/ problemen hebt die in onverzekerde zorg categorie vallen dan dient u de behandeling zelf te betalen (u kunt eventueel kijken of wanneer u aanvullend verzekerd bent u de kosten voor een deel nog terugkrijgt van uw verzekeraar).
Problematiek die niet valt onder de geneeskundige GGZ en dus niet in uw basisverzekering zit:
- Overspannenheid/ burnout
- Relatieproblematiek
- Aanpassingsstoornissen na overlijden van dierbare, verlies van werk e.d.
Het tarief voor een consult van 45 minuten is 120,99 euro en voor een consult van 60 minuten is het tarief 143,71 euro. Deze tarieven zijn gebaseerd op de NZa-tarieven.
U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig.
Wat als ik bij een verzekeraar ben aangesloten waarmee jullie geen contract hebben en ik WEL bij jullie in zorg wil komen gelet op jullie specialistische kennis en goede behandelresultaten?
1. Houdt u er rekening mee dat wij u een rekening sturen conform het geldende maximum-NZA-tarief voor het jaar waarin u bij ons bent gestart met uw zorgtraject. Wij brengen, conform de NZA-regels, directe tijd in de vorm van diagnostiek en behandelconsulten bij u in rekening (de tijd die wij nodig hebben voor intern overleg en administratie zit bij de prijs inberekend). Wij doen dit vanaf het moment dat we contact met u leggen en dus ook e-mailcontacten en telefonische contacten worden als consult in rekening gebracht. De prijs van een consult hangt niet alleen af van de duur van de directe tijd, maar ook van de specialisatie van de behandelaar (basispsycholoog, GZ-psycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog, psychiater). Wanneer u op Internet zoekt op NZA-tarieven GGZ ZPM en jaar waarin uw behandeling start, kunt u alle informatie vinden.
2. Wij gaan er vanuit dat u de rekening die wij maandelijks versturen over de consulten van die maand volledig betaald binnen 30 dagen na ontvangst van de factuur. Het is vervolgens aan u om na betaling aan ons de factuur bij uw verzekeraar in te dienen. Meestal betalen verzekeraars een deel, rond de 64% van het NZa-tarief, van de kosten aan u terug. Wij adviseren u voordat u aan de behandeling begint uit te zoeken hoeveel % van de factuur de verzekeraar aan u betaalt. Het resterende bedrag is voor uw eigen rekening.
3. Bespreek vooraf met uw behandelaar wat de geschatte kosten van de behandeling zullen zijn. Uiteraard stijgen de kosten wanneer u om meer contactmomenten (consulten) vraagt dan vooraf besproken is. Het kan zijn dat in tussentijdse evaluatie naar voren komt dat een langere behandeling nodig is. Bespreek met uw behandelaar wat de financiële consequenties hiervan zijn.
Wanneer u een keer niet kunt komen op een afspraken verwachten wij dat u deze meer dan 24 uur van te voren afzegt. Afspraken die niet op tijd zijn afgezegd kunnen in rekening bij u worden gebracht. Uw verzekeraar vergoedt deze door u niet tijdig afgezegde afspraken niet. Wij gaan er van uit dat u de factuur binnen 30 dagen na ontvangst aan ons betaalt.
Voor een gemiste individuele afspraak bij een psycholoog of psychiater brengen wij u 75 euro in rekening. Voor een gemiste groepstherapie-afspraak brengen wij u 35 euro in rekening