Vacature Voorzitter RvC

G-krachtGeen categorie, Vacatures

VACATURE Voorzitter RVC

G-kracht psychomedisch centrum BV (G-kracht) is in verband met het verlopen van de zittingstermijn van de voorzitter per 1 jan 2025 op zoek naar een nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen.

Introductie
G-kracht is een GGZ-instelling met vestigingen in Delft en Amsterdam. Beide locaties bieden gespecialiseerde behandelingen aan voor patiënten met langdurige klinische syndromen en persoonlijkheidsstoornissen, vaak na eerdere mislukte behandelingen elders. De expertise van G-kracht ligt vooral in schematherapie, zowel individueel als in groepsverband.

Taken en verantwoordelijkheden Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen (RvC) houdt toezicht op de uitvoering van het beleid door de Raad van Bestuur (RvB). Tevens functioneert de RvC als adviseur en klankbord voor de RvB.

De RvC komt vier keer per jaar bij elkaar voor een reguliere vergadering. De voorzitter bereidt deze vergaderingen voor in overleg met een lid van de RvB. Eén keer per jaar is er een beleidsmiddag samen met de RvB. Daarnaast wordt van de RvC leden incidenteel aanwezigheid verwacht bij extra overlegmomenten en streeft de RvC ernaar om periodiek met de cliëntenraad en met een afvaardiging van het personeel te spreken.

De RvC neemt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van zijn functioneren, en voert jaarlijks op initiatief van de voorzitter een evaluatie uit. Het verslag van de werkzaamheden van de RvC wordt opgenomen in het jaarverslag van de onderneming.

Samenstelling Raad van Commissarissen
De RvC van G-kracht bestaat uit drie leden:

● Een lid met ruime bestuurlijke kennis en ervaring (voorzitter). Deze is nu vacant.
● Een lid met relevante kennis en ervaring op het gebied van informatie, data en financiën en
● Een lid met ruime kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg inclusief een daarbij behorend relevant netwerk.

Profielschets (voorzitter) RvC
Algemeen
● Academisch werk- en denkniveau.

● Iemand die invulling wil geven aan de positie van toezichthouder volgens de principes van waarde gedreven toezicht houden.
● Affiniteit met bestuurlijke vraagstukken passend bij een kleine onderneming als G-kracht
● Het vermogen en de attitude om het functioneren van de RvB te toetsen en te fungeren als sparringpartner.
● In staat om de hoofdlijnen van het totale beleid van G-kracht te beoordelen aan de hand van de missie, visie en strategie en zich een afgewogen en zelfstandig oordeel te vormen over de belangrijkste risico’s in de realisatie hiervan.
● Onafhankelijke positie zonder onverenigbare belangen of relaties.
● De deskundigheid om een juist evenwicht te vinden in betrokkenheid en bestuurlijke afstand.

Specifiek voor deze vacature
De voorzitter van de RvC speelt een cruciale rol in het toezicht op en de ondersteuning van de RvB. Dit betekent dat u beschikt over:

● Ruime kennis, ervaring en deskundigheid in een bestuurlijke of toezichthoudende rol,
● Ervaring met of kennis van governance vraagstukken,
● Ervaring met of kennis van ondernemerschap,
● Uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden,
● Strategisch inzicht in het balanceren van groei en kwaliteit binnen een dynamische GGZ-omgeving,
● Een voor G-kracht relevant netwerk binnen de geestelijke gezondheidszorg is een pré.

Het gaat om een bezoldigde vacature conform de geldende regelgeving.

Procedure
Uw motivatiebrief en CV kunt u uiterlijk 10 nov 2024 per mail sturen aan het secretariaat van G-kracht psychomedisch centrum BV t.a.v. Sara Bakker (s.bakker@g-kracht.com). Hier kunt u ook vragen stellen of indien u telefonisch contact wenst voor meer informatie.

In de week na de sluitingsdatum zal de selectiecommissie geselecteerde kandidaten uitnodigen voor een gesprek met de huidige RvC leden. Op basis van de gevoerde gesprekken doen zij een voordracht aan de aandeelhouders die definitief besluiten over de benoeming. Deze vindt plaats per 1 januari 2025.

Over G-kracht psychomedisch centrum BV
Missie en visie
Vanaf de oprichting in 2006 bestaat de visie dat het anders kan. Dat kleinschaligheid persoonlijke zorgverlening kan bevorderen. Dat het betrekken van en de proactieve inzet door professionals zorgt voor gedeelde verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Verbinding en betekenis zorgen voor beweging en werkplezier. De organisatie is in de loop van de tijd geleidelijk gegroeid tot de huidige omvang. De aanwezige expertise en de behandelresultaten hebben gemaakt dat de beide locaties in hun regio en ook daarbuiten gerespecteerd onderdeel zijn geworden van het zorgaanbod. Bovendien vervullen zij deels een bovenregionale functie.

De uitdaging
Er wordt samen met de professionals onderzocht op welke wijze er verder bijgedragen kan worden aan wetenschappelijk onderzoek en postdoctoraal onderwijs. Het verkrijgen van een Top-GGZ-erkenning wordt daarbij in overweging genomen voor de toekomst.

Voor een stabiel gezonde bedrijfsvoering is enige groei de komende jaren gewenst. Het aantrekken van geschikte professionals zal een steeds grotere inspanning vragen.

Het leggen van de focus op groepsbehandeling is een sleutel om zoveel mogelijk patiënten goede behandeling te bieden. Naar zorgverzekeraars wordt het profiel van de instelling en de sterke kanten in het aanbod beter voor het voetlicht gebracht. Met zorgverzekeraars zal op basis van hun zorgplicht gewerkt moeten worden aan een toegankelijk en betaalbaar behandelaanbod voor iedereen die zich bij de instelling meldt.