5-daagse groepsleertherapie in Delft en meerdaagse groepsleertherapie in Amsterdam

Schematherapie 25 uur

Informatie 
In deze groepsleertherapie wordt gewerkt vanuit een schematherapeutisch kader. In de groep wordt gebruik gemaakt van cognitief gedragstherapeutisch, experiëntiële (imaginatie met/zonder rescripting en rollenspel) en interpersoonlijke schematherapietechnieken. Ook zal de relatie met de groepsleden en de leertherapeuten een belangrijk onderwerp zijn. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze problemen inbrengen die te maken hebben met hun privéleven en/of werk en die gerelateerd zijn aan hun schema’s en modi. Ook is het mogelijk (vroege) ervaringen in te brengen die een rol hebben gespeeld in het ontstaan van schema’s en modi.

Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt.

Voor wie: 

De groepsleertherapie is bestemd voor psychologen en artsen die in het kader van hun opleiding leertherapie willen volgen.  Voor diegene die in opleiding zijn tot psychotherapeut, klinische psycholoog of psychiater raden wij aan om altijd even bij de hoofdopleider om toestemming te vragen voor deelname aan de leertherapiegroep.

Leertherapeuten/ supervisoren

Jenny Broersen is klinisch psycholoog/psychotherapeut, supervisor schematherapie (vereniging schematherapie en ISST) en supervisor/ leertherapeut VGCt en leersupervisor en leertherapeut NVP.

Klaartje van Hest is klinisch psycholoog/psychotherapeut, erkend groepstherapeut, senior schematherapeut en cognitief gedragstherapeut.

Maaike Raaijmakers is klinisch psycholoog/psychotherapeut, supervisor  VGCt, supervisor/ leertherapeut schematherapie en EFT Registertherapeut.

Dina Snippe is psychotherapeut. Zij is leertherapeut, cursusgever en supervisor van de Nederlandse vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP); leersupervisor en leertherapeut van de NVP en opleider-supervisor Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT).

Michiel van Vreeswijk is klinisch psycholoog/psychotherapeut, supervisor schematherapie (vereniging schematherapie en ISST) en supervisor/ leertherapeut VGCt en leertherapeut van de NVP.

Kennismaking 
Voor het kennismakingsgesprek word je gevraagd om het volgende toe te sturen;

1. Een paar ingevulde vragenlijsten (deze worden na aanmelding naar je toegestuurd) 
2. Een levensbeschrijving (max. 4 A-4tjes) waarin je schrijft over jouw gezin van herkomst, belangrijke gebeurtenissen in jouw leven, en eventueel problemen die je tegenkomt in jouw werk en/of priveleven. Eventueel kan je in deze levensbeschrijving ook al expliciet een link leggen met de voor jouw belangrijke schema’s en modi voor zover je daar al bekend mee bent. 
3. Drie doelstellingen voor groepsleertherapie.

Locatie Delft

Vijfdaagse zomergroep te Delft 2023 (deze groep wordt gegeven door Klaartje van Hest en Michiel van Vreeswijk). Deze groep zit vol. U kunt zich nog wel aanmelden voor de vijfdaagse voorjaarsgroep 2024 (Delft) of de meerdaagse leertherapiegroep voorjaar 2024 (Amsterdam).

Intake/ kennismakingsgesprekken op: 21 april (van 9.30u - 18.30u)

Leertherapie data: 5 zaterdagen, 03-06, 17-06, 01-07, 09-09 en 23-09 2023 (van 9.00u-17.00u).

Het gaat om een gesloten groep van 8 deelnemers. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt.

Vijfdaagse najaarsgroep 2023 te Delft (deze groep wordt gegeven door Dina Snippe en Michiel van Vreeswijk). Deze groep zit vol. Verder is het niet meer mogelijk om zich aan te melden voor de wachtlijst. U kunt zich nog wel aanmelden voor de vijfdaagse voorjaarsgroep 2024 (Delft) of de meerdaagse leertherapiegroep voorjaar 2024 (Amsterdam).

Kennismakingsgesprek op: 12 mei 2023
Leertherapiedata in Delft: 13 september 2023, 4 oktober 2023, 8 november 2023, 6 december 2023, 17 januari 2024

Het gaat om gesloten groepen van 8 deelnemers. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt. Deze groepsleertherapie voldoet ook aan de eisen voor het lidmaatschap van de NVGP.

Vijfdaagse voorjaarsgroep te Delft 2024 (deze groep wordt gegeven door Klaartje van Hest en Michiel van Vreeswijk). 

Intake/ kennismakingsgesprekken op: 10 november 2023

Leertherapie data: 2 en 9 februari, 1 maart, 12 april, 17 mei 2024

Het gaat om een gesloten groep van 8 deelnemers. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt. Deze groepsleertherapie voldoet ook aan de eisen voor het lidmaatschap van de NVGP

Locatie Amsterdam

Meerdaagse groepsleertherapie in Amsterdam voorjaar 2024 (deze groep wordt gegeven door Michiel van Vreeswijk en Jenny Broersen).

Kennismakingsgesprek op: 13 mei 2024

Leertherapiedata: 10 juni 2024 (13.00-17.00 uur), 8 juli 2024 (13.00-17.00 uur), 30 september 2024 (9.00-17.00 uur), 14 oktober 2023 (9.00-17.00 uur), 11 november 2024 (9.00-17.00 uur),

Het gaat om gesloten groepen van 8 deelnemers. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt. Deze groepsleertherapie voldoet ook aan de eisen voor het lidmaatschap van de NVGP

Kosten 

Het tarief voor deelname aan de schemagroepsleertherapie wordt gelet op de prijsontwikkelingen in het veld 1 keer in de zoveel jaar verhoogd. Per 1 januari 2022 kost deelname 1650 euro 

Bij aanmelding voor de leertherapiegroep vragen we je 35 euro administratiekosten te betalen. Zodra we dat ontvangen hebben, wordt je aanmelding definitief gemaakt. Wanneer je besluit niet deel te nemen aan de leertherapiegroep worden de administratiekosten niet terugbetaald. Wanneer je wel deelneemt aan de leertherapiegroep wordt de 35 euro in minder gebracht op de 1650 euro en wordt je gevraagd om nog 1615 euro te betalen.

Voor koffie/thee wordt gezorgd.

De factuur voor de leertherapiereeks dient je vooraf in 1 keer te betalen. Indien je in termijnen wilt betalen gelden de volgende extra administratiekosten:  
2 termijnen: 35 euro  

3 termijnen: 60 euro  
4 termijnen: 100 euro 

Wanneer je 1 dag mist door privé-omstandigheden je deze kunt inhalen in 5 individuele sessies. Kosten van deze 5 individuele inhaalsessies zijn €315,-. Deze kosten komen bovenop de kosten voor de groepstherapie. 

Zie ook de annuleringsvoorwaarden.

Aanmelding 
Aanmelden via het contactformulier. Je wordt gevraagd om het contactformulier in te vullen en aan te geven dat je je wil aanmelden voor schemagroepsleertherapie. Wij nemen dan contact met je op. Ook is het mogelijk om een belafspraak te maken voor verdere overleg.