5-daagse groepsleertherapie in Jordaan (Amsterdam) en in Delft

Schematherapie 25 uur

Informatie 
In deze groepsleertherapie wordt gewerkt vanuit een schematherapeutisch kader. In de groep wordt gebruik gemaakt van cognitief gedragstherapeutisch, experiëntiële (imaginatie met/zonder rescripting en rollenspel) en interpersoonlijke schematherapietechnieken. Ook zal de relatie met de groepsleden en de leertherapeuten een belangrijk onderwerp zijn. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze problemen inbrengen die te maken hebben met hun privéleven en/of werk en die gerelateerd zijn aan hun schema’s en modi. Ook is het mogelijk (vroege) ervaringen in te brengen die een rol hebben gespeeld in het ontstaan van schema’s en modi.

Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt.

Voor wie: 

De groepsleertherapie is bestemd voor psychologen en artsen die in het kader van hun opleiding leertherapie willen volgen.  Voor diegene die in opleiding zijn tot psychotherapeut, klinische psycholoog of psychiater raden wij aan om altijd even bij de hoofdopleider om toestemming te vragen voor deelname aan de leertherapiegroep.

Leertherapeuten/ supervisoren

Jenny Broersen is klinisch psycholoog/psychotherapeut, supervisor schematherapie (vereniging schematherapie en ISST) en supervisor/ leertherapeut VGCt. Tevens leersupervisor NVP.

Klaartje van Hest is klinisch psycholoog/psychotherapeut, erkend groepstherapeut, senior schematherapeut en cognitief gedragstherapeut.

Yvonne Merkies is klinisch psycholoog/psychotherapeut, EMDR supervisor i.o., supervisor/ leertherapeut VGCt.

Maaike Raaijmakers is klinisch psycholoog/psychotherapeut, supervisor  VGCt, supervisor -therapeut en EFT Registertherapeut.

Dina Snippe is psychotherapeut. Zij is leertherapeut, cursusgever en supervisor van de Nederlandse vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP); leersupervisor van de NVP en opleider-supervisor Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT).

Michiel van Vreeswijk is klinisch psycholoog/psychotherapeut, supervisor schematherapie (vereniging schematherapie en ISST) en supervisor/ leertherapeut VGCt.

Kennismaking 
Voor het kennismakingsgesprek word je gevraagd om het volgende toe te sturen;

1. Een paar ingevulde vragenlijsten (deze worden na aanmelding naar je toegestuurd) 
2. Een levensbeschrijving (max. 4 A-4tjes) waarin je schrijft over jouw gezin van herkomst, belangrijke gebeurtenissen in jouw leven, en eventueel problemen die je tegenkomt in jouw werk en/of priveleven. Eventueel kan je in deze levensbeschrijving ook al expliciet een link leggen met de voor jouw belangrijke schema’s en modi voor zover je daar al bekend mee bent. 
3. Drie doelstellingen voor groepsleertherapie.

Locatie Amsterdam

Voorjaarsgroep 2022 te Amsterdam (deze groep wordt gegeven door Jenny Broersen en Michiel van Vreeswijk).

Kennismakingsgesprek op: 4 februari

Leertherapiedata: 11, 25 maart, 8, 15 april, 13 mei (van 9.00u-17.00u).

Het gaat om gesloten groepen van 8 deelnemers. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt.

Locatie Delft

Najaarsgroep 2021 te Delft (deze groep wordt gegeven door Dina Snippe en Michiel van Vreeswijk). 

Kennismakingsgesprek op: 15 september 2021

Leertherapiedata in Delft: 8 oktober, 12 november, 8 december, 21 januari, 18 februari (van 9.00u-17.00u).

Het gaat om gesloten groepen van 8 deelnemers. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt. Deze groepsleertherapie voldoet ook aan de eisen voor het lidmaatschap van de NVGP.

Voorjaarsgroep Delft 2022 (gegeven door Klaartje van Hest en Maaike Raaijmakers).

Intakes/kennismakingsgesprekken in de ochtend: 30-11 en de 14-12.

Leertherapie data: 11-1, 1-2, 22-3, 5-4 en 19-4 (van 9.00u-17.00u).

Het gaat om een gesloten groep van 8 deelnemers. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt.

Najaarsgroep 2022 te Delft (deze groep wordt gegeven door Dina Snippe en Michiel van Vreeswijk). 

Kennismakingsgesprek op: 15 juli 2022

Leertherapiedata in Delft: 9, 23 september, 14 oktober, 11 november en de laatste dag op 13 januari 2023 (van 9.00u-17.00u).

Het gaat om gesloten groepen van 8 deelnemers. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGZPt. Deze groepsleertherapie voldoet ook aan de eisen voor het lidmaatschap van de NVGP.

Kosten 
De kosten voor een 5-daagse groepsleertherapie (25 uur) bedraagt €1500,- dit is inclusief een kennismakingsgesprek van 45 minuten. Bij het kennismakingsgesprek krijg je een factuur mee. Indien je afziet van de groepsleertherapie wordt 107,50 euro voor het kennismakingsgesprek berekend (zie ook de algemene voorwaarden van G-kracht, team Groeikracht t.a.v. opleidingsgerelateerde activiteiten). Zodra het geld is overgemaakt, is er een plek voor je gereserveerd).

Voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd.

De factuur voor de leertherapiereeks dient je vooraf in 1 keer te betalen. Indien je in termijnen wilt betalen gelden de volgende extra administratiekosten:  
2 termijnen: 35 euro  

3 termijnen: 60 euro  
4 termijnen: 100 euro 

Per 1 januari 2018 is nieuw is ook dat wanneer je 1 dag mist door prive-omstandigheden je deze kunt inhalen in 5 individuele sessies. Kosten van deze 5 individuele inhaalsessies zijn €315,-. Deze kosten komen bovenop de kosten voor de groepstherapie. 

Zie ook de annuleringsvoorwaarden.

Aanmelding 
Aanmelden via het contactformulier. Je wordt gevraagd om het contactformulier in te vullen en aan te geven dat je je wil aanmelden voor schemagroepsleertherapie. Wij nemen dan contact met je op. Ook is het mogelijk om een belafspraak te maken voor verdere overleg.