Leertherapie cognitieve gedragstherapie en/of schematherapie

Op uw verzoek kan leertherapie gegeven worden. Leertherapie is onder andere een onderdeel van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut, psychotherapeut, klinisch psycholoog en psychiater en heeft het doel om de beroepsuitoefening te bevorderen. Tevens kan leertherapie als doel hebben de rol van patiënt/cliënt te ervaren.

Leertherapie vindt plaats bij een psychotherapeut die geregistreerd supervisor van de vereniging van cognitief gedragstherapie (VGCt) en/of supervisor van de vereniging voor schematherapie is. Ook leertherapie vanuit andere therapeutische stromingen (client centered, groepspsychodynamisch) is mogelijk.

De groepsleertherapie is bestemd voor psychologen en artsen die in het kader van hun opleiding leertherapie willen volgen.  Voor diegene die in opleiding zijn tot psychotherapeut, klinische psycholoog of psychiater raden wij aan om altijd even bij de hoofdopleider om toestemming te vragen voor deelname aan de leertherapiegroep.

Volgens de richtlijnen van de VGCt ( www.vgct.nl) moet leertherapie uit minimaal 25 therapiesessies van elk 45 minuten contacttijd bestaan. Minimaal 25 en maximaal 50 sessies leertherapie kunnen meetellen in de opleiding tot cognitief gedragstherapeut.

De kosten voor individuele leertherapie zijn (inclusief administratiekosten):

10 € 1.400,00
15 € 2.025,00
20 € 2.600,00
25 € 3.125,00

Je wordt verzocht om bij aanmelding voor leertherapie aan te geven hoeveel leertherapiesessies je wilt volgen.

De factuur voor de leertherapiereeks dient u vooraf in 1 keer te betalen. Indien u in termijnen wilt betalen gelden de volgende extra administratiekosten:  
2 termijnen: € 45 ,- 
3 termijnen: € 75,-  
4 termijnen: € 115,-

(Afspraken die niet 24 uur van te voren worden afgezegd moeten wij in rekening brengen)